tirsdag 23. mars 2010
Vaffel på den offisielle vaffeldagen
Torsdag 25. mars er den offisielle vaffeldagen. Det er den dagen du skal invitere de du er glad i på vafler og kose deg i vårsola! Eller du kan ta deg en tur til din nærmeste Obs-butikk og smake på deilige Wilfa-vafler som serveres den dagen! Jeg skal ta meg en tur, og bevilge meg Wilfas ”Best-i-test”-vaffeljern – WAS-623. Jernet er koneformet også følger det med spesialdesignet sleiv, så nå er det slutt på vaffelrøre som renner utenfor!
Vafler i sola
Vafler er noe av det enkleste og beste du kan servere gjestene dine, og nå som sola titter frem og snøen smelter, er det perfekt for vaffelsteking på terrassen. Dra ut skjøteledningen og koble til vaffeljernet, så kan du skravle og hygge deg med vennene dine samtidig som du produserer perfekte vafler.
Vaffelens historie strekker seg helt tilbake til middelalderen, til 1400-tallets Storbritannia og Frankrike. De vaflene vi kjenner til i dag, med fem hjerter, kommer imidlertid fra Sverige, og det er også fra nabolandet vi har adoptert Vaffeldagen.
Vårfruedagen
Denne dagen hadde opprinnelig ingenting med vafler å gjøre, men var fra gammelt av et skille mellom vinter og vår, en hyllest til våren. Det var en av kirkens høytidsdager og ble feiret på den søndag som faller mellom 22. og 28. mars. Vårfruedagen ble med tiden Vaffeldagen, og 25. mars den offisielle datoen.
Ha en strålende Vaffeldag!
Grunnoppskrift vafler
250 gram smeltet og avkjølt meierismør
7 dl melk
1 ts bakepulver
10 dl siktet hvetemel
2 dl sukker
1 teskje vaniljesukker
1/2 teskje malt kardemomme
Bland alt til en jevn røre og la den svelle i en halv time før du steker. Spis vaflene varme, uten noe på, eller prøv det tradisjonelle tilbehøret som rømme og syltetøy, eller smør og brunost.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Den offisielle vaffeldagen ble vellykket, ble din? :o)
SvarSlett